"Yli sata vuotta täynnä Tarmoa!"

gear

JUOKSU -TARMON LAJI

Vuosikymmenten aikana Tarmolaiset pikajuoksijat ovat menestyneet erinomaisesti. Mainittakoon vaikkapa Kimmo Saaristo, Petri Hänninen, Harri Rouhiainen, Mikko Karppi, Teemu Kangas, Milja Kuikka. Ja monen heistä valmentaja on ollut Eila Mikola.

Vaikka pikajuoksu on ollut merkittävä laji, ei kestävyysjuoksu ole ollut Tarmolle vierasta: Wilson Kirwa, Pia Ruotsalainen, Minna Lehtonen, Toivolan veljekset, Anna Virtanen, Mari Vuori, Reijo Savolainen. Kestävyysjuoksuvalmentajana kunnostautui Jukka Toivola.

Eikä voi unohtaa keihäänheittoa: Taina Kolkkala (os. Uppa)

document

HISTORIIKKI

Tarmon toiminnasta on laadittu jo kaksi historiikkia. Ensimmäinen valmistui kun seura täytti viisikymmentä vuotta 1958. Siitä on jo aikaa painos loppunut.

Toinen historiikki julkaistiin 2008 kun seura täytti sata vuotta. Historiikin kokosi Kaj Vartio. Kirjaa on edelleen saatavana. Ota yhteyttä seuran puheenjohtajaan ja tilaa omasi.

gear1

SEURAN SUURIN JAOSTO

Voimistelujaosto haluaa tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa laadukasta telinevoimistelua. Tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille liikunnan iloa niin, että liikuntaharrastus jatkuisi jossain muodossa läpi koko elämän.

Pitkänlinjan tavoitteena on saada Poriin ajanmukaiset telinevoimistelutilat kaikkine välineineen. Toinen suuri tavoitteemme on nostaa porilainen voimistelu Suomen huipulle, kasvattamalla harrastus- ja kilpailutoimintaa sekä kehittämällä valmentajien ja ohjaajien osaamista.

picjumbocomIMG6037

document1

PYÖRÄILY JA TRIATHLON

Pyöräilyjaosto perustettiin 1936 ja triathlonjaosto 1987. Sittemmin jaostot totesivat jäsenrekisterinsä huomattavan yhteneviksi ja päättivät yhdistää toimintansa. Onhan pyöräily merkittävä osa triahthonharjoittelua.

Jaosto järjestää valmennustoiminnan ja harjoittelun ohella myös fillarikouluja ja maastopyöräilykouluja lapsille ja nuorille.

Kilpailutoiminta on vireää, on Tarmo Tempo, Tarmo Maantie, Tarmo Triathlon ja Duathlon.

TÄSSÄ MUUTAMIA MENESTYNEIMPIÄ URHEILIJOITAMME

pencil

LEO-PEKKA TÄHTI

Tarmon kaikkien aikojen menestyinen urheilija on tietysti Leo-Pekka Tähti, pyörätuolikelaaja pikamatkoilla. Yleiseen tietoisuuteen Lepe tuli Ateenan paralympialaisten jälkeen. Näissä kisoissa hän voitti sekä 100 että 200 metrin kisat. Näiden kisojen jälkeen hän on voittanut lähes kaikki arvokilpailujen 100 metrin kisat. Ja siinä, jota hän ei voittanut, hän tuli hopealle!

picjumbocomIMG5561

2016 Leo-Pekka voitti Rion paralympialaisissa T54 100 m kelauksen. Ja valittiin vihdoin myös Suomen Vuoden Urheilijaksi.

Vuonna 2017 Berliinin EM-kisoissa Leo-Pekka saavutti kolme kultaa ja yhden hopean.

pencil1

LOTTA HENTTALA

Tarmo kaikkien aikojen menestynein pyöräilijä on Lotta Henttala (os. Lepistö). Hän ajaa ammattilaisena. Ja kausi on alkanut erinomaisesti.

picjumbocomIMG6014

Myös kotimaiset kilpailut ovat olleet ohjelmassa ja niissä menestys on ollut taattua. Sen ovat myös kotimaiset mediat havainneet.

Ensimmäinen suomalainen MM-mitalisti ja Vuoden Urheilija-äänestyksen nelonen!

pencil2

TAINA KOLKKALA os. UPPA

Kolmas Tarmon menestynyt yleisurheilija on Taina Kolkkala, tosin Tarmoa edustaessaan suurimman osan Uppa. Taina oli yksi Suomen parhaita naiskeihäänheittäjiä.

picjumbocomIMG4923

Uransa aikana Taina edusti Suomea lähes kaikissa ajanjakson arvokisoissa, niin Olympia kuin MM tai EM-kisoissakin. Samoin Ruotsi-otteluissa hän oli joukkueen vakiokalustoa.